Raadslid

Ronald Heesbeen

Raadslid, fractievoorzitter
Ronald Heesbeen

Over Ronald Heesbeen

Wie ben je?
Ik woon in Vlijmen, het dorp waar ik ook ben opgegroeid. Aan de universiteit van Tilburg heb ik de studie Bestuurskunde afgerond, ook heb ik de eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak maatschappijleer behaald. Momenteel volg ik de opleiding tot docent Nederlands. Daarnaast ben ik de afgelopen acht jaar actief geweest als gemeenteraadslid en fractievoorzitter in onze gemeente en op diverse plekken in de Partij van de Arbeid.

Wordt opgetogen van?
Goede gesprekken over (allerlei) interessante onderwerpen.

Grootste ergernis?
De stortvloed van meningen en ruzietjes op de sociale media.

In de politiek door?
Op mijn achttiende ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid. Voor mij is de PvdA dé partij die idealen combineert met verstandig besturen. Sommige mensen hebben de overheid nodig om op een waardige manier te leven. Als raadslid ben ik er scherp op dat ook onze gemeente er is voor die mensen.

Drijfveer?
Er voor zorgen dat de overheid zelfontplooiing mogelijk maakt en solidariteit stimuleert.

Slechte regeling?
Alle regelingen die gezond verstand en creativiteit in de weg staan. Een goede uitkomst is belangrijker dan de regeling.

Morgen invoeren?
Een basisinkomen. Met een basisinkomen heeft iedereen een bestaansminimum, de vrijheid om eigen keuzes te maken en wordt armoede onder werkende mensen een verschijnsel uit het verleden.