Door Ronald Heesbeen op 12 april 2013

Voedselbank

De Voedselbank is -helaas- de snelst groeiende bank van Nederland. Door de explosieve groei van het aantal klanten, moet zij steeds vaker ‘nee’ verkopen aan de ruim 35.000 huishoudens die er gebruik van maken.

De bovenstaande zin, afkomstig van www.voedselbankennederland.nl, geeft aan dat de voedselbank steeds noodzakelijker wordt voor mensen in Nederland. Ook in onze gemeente is voor een aantal gezinnen de nood aan de man. Zelf heb ik mee mogen lopen met de voedselbank in Vlijmen en gesproken met mensen die daar van afhankelijk zijn. Schrijnende verhalen komen je tegemoet. Iedereen die beweert dat in het rijke Nederland geen voedselbanken nodig zijn kan in theorie wel gelijk hebben, de praktijk geeft hen echter genoeg redenen om de ogen te openen.

Wat kan ik als gemeenteraadslid doen om de positie van de voedselbankgangers te versterken? Met deze vraag ben ik samen met burgemeester Jan Hamming en een drietal mensen van de voedselbank om de tafel gaan zitten. Uit deze bespreking bleek dat de gemeente en de voedselbank best meer voor elkaar kunnen betekenen. Allemaal op onze eigen manier en ik in de politieke arena gaan wij proberen de mensen te helpen die het echt nodig hebben. Want in ons land zou niemand honger hoeven te lijden en daar kunnen gemeente en voedselbank iets aan bijdragen.

Tot slot is het leuk om te melden dat d’Oultremontscholiere Sham Ahmed ook aanwezig was bij het gesprek. Zij gaat een sponsor/trappenloop organiseren op haar school en wie weet gaat burgemeester Hamming zelf ook nog een rondje lopen. De jeugd zet zich ook in voor de goede zaak, dat is goed om te zien!

Ronald Heesbeen

Ronald Heesbeen

Wie ben je? Ik woon in Vlijmen, het dorp waar ik ook ben opgegroeid. Aan de universiteit van Tilburg heb ik de studie Bestuurskunde afgerond, ook heb ik de eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak maatschappijleer behaald. Momenteel volg ik de opleiding tot docent Nederlands. Daarnaast ben ik de afgelopen acht jaar actief geweest als gemeenteraadslid

Meer over Ronald Heesbeen